2 Maart 2019
Open podium
Entree: gratis

Duo “van Hemel en Hel”
Het duo “van Hemel en Hel” bestaat uit Helga Buitelaar en Johan van Drunen uit respectievelijk Gorinchem en Willemstad. Zij hebben elkaar via de muziek ook in de liefde ontmoet. De rauwe, ongepolijstheid van Johan wordt aangevuld met de geschoolde muzikale kwaliteiten van Helga. En dat levert een eigenzinnig geluid op. De muziek laat zich niet in één bepaalde hoek plaatsen. Verschillende muziekstijlen worden gecombineerd van polderfado via country naar folk en wereldmuziek. Zelfs een toefje punk, als kers op de taart, wordt niet vergeten zo hier en daar. De teksten zijn van beiden. En zonder uitzondering in het Nederlands. Ze gaan over levenslust en liefdesleed, wereldproblemen, dagelijkse ergernissen en sentiment. Helga studeerde als klassiek fluitiste af aan het conservatorium van Rotterdam. Muziek is haar beroep. Ze geeft les aan een aantal scholen in de regio Gorinchem. Daarnaast bestiert zij haar eigen “Zangwerkplaats” te Gorinchem. Verder is zij als zangeres actief in een aantal projecten, waaronder een Janis Joplin tribute-band (Janis’ Pearls) en een Skunk-Anansie tribute-band (Skinansie). Veel van haar eigen (Nederlandstalig) werk brengt ze met haar eigen folkrockband “de Vliering”. Ook is ze als zangeres fluitistedoedelzakspeelsteractief in een project van Johan, Johnnymen genaamd (JHNNMN). Johan is van huis uit drummer. Op jonge leeftijd was hij al actief in allerlei bandjes. Daarnaast speelt hij gitaar. Als drummer is hij momenteel actief in zowel “de Vliering” als in “Skinansie”. Zijn eigen Nederlandstalige werk geeft hij handen en voeten in zijn eigen band, Johnnymen (JHNNMN) waarin hij gitaar speelt en zingt. In “Van Hemel en Hel” brengen Helga en Johan samen hun zelfgemaakte liedjes in kleine vorm. Johan speelt gitaar en zingt. Helga speelt dwarsfluit, doedelzak en verder fluitarsenaal en zingt eveneens. We hopen u snel te ontmoeten!

https://www.youtube.com/watch?v=nf-2CMV9TQ0
https://www.facebook.com/Van-Hemel-en-Hel-544637852391648/?fref=ts
www.hhmusica.nl


Coverband We-Cover is een amateur coverband met bandleden uit Dieren en Arnhem. 
De band is in 2016 opgericht en is inmiddels een vaste 5 koppige formatie geworden met zelfs af en toe nog extra ondersteuning van een saxofonist. 
In de afgelopen periode hebben ze een nieuw repertoire opgebouwd.  Plezier hebben in het spelen en uiteindelijk een goede performance neerzetten is waar We-Cover voor staat. De band speelt  de wat oudere pop/rock classics, herkenbaar maar toch op een eigen manier. Maar ook wat recente nummers worden niet uit de weg gegaan. 

De band bestaat uit:
Dirk -  Zang/gitaar
BartJan  - Drums
Cindy – Zangeres 
Riccardo – Gitaar 
Sander – Basgitaar.

www.coverband-wecover.nl

/