9 Maart 2019
Na Leanai
Entree: € 15,00
Plusdonateurs: € 14,00
Gelrepashouders: € 7,50

The Sands Family, opgericht in 1970, was decennialang een wereldberoemde folkband uit Noord-Ierland.  Deze zogenoemde ‘County Down folk group’ zorgde er mede voor dat folkmuziek een populair muziekgenre werd. Bandlid Tommy Sands schreef daarnaast prachtige songs voor beroemdheden zoals Joan Baez en The Dubliners. Enkele kinderen van de vroegere bandleden van The Sands Family hebben het muzikale talent van hun ouders mee gekregen en treden sinds 2014  met veel succes op als folkgroep onder de naam Na Leanai (uitgesproken als Na Lah-nee).

De band bestaat uit vier vrouwen: Sorcha (zang, fluit, fluiten, bodhran), Eimear (zang, percussie), Ryanne (zang, fiddle, gitaar), Moya (zang, fiddle) en een man: Fra (zang, gitaar). 

Ze maken mystieke muziek met betoverende, meerstemmige zang , vrolijke gigs die uitnodigen tot dansen .
Sinds hun eerste optreden op het Fiddlers Green festival zijn ze in Ierland en Groot Brittannië regelmatig op de radio te horen. Inmiddels spelen ze op grote festivals, zoals bijvoorbeeld het bekende Skagen festival in Denemarken en in gerenommeerde folkclubs . Ook in Duitsland treden ze regelmatig op. Vorig jaar was Nederland en De Lantaern aan de beurt. Mensen, die er bij waren zien ze ongetwijfeld graag terug en bezoekers, die er niet waren krijgen een nieuwe kans.

Leanai’s eerste  album; “Kindred Roots” bevat traditionele en eigentijdse songs  met originele  arrangementen.  Dit album is enthousiast ontvangen.

www.naleanai.music.com

/