13 April 2019
Open podium
Entree: gratis

Hans Boele - Troubadour
Op zaterdag 13 april verzorgt Hans Boele het eerste optreden van die avond in De Lantaern.  Hij is een amateur-artiest, die Nederlandstalige luisterliedjes zingt en zich daarbij begeleidt op gitaar. De meeste teksten maakt hij zelf, vaak zijn het vertalingen maar hij schrijft soms ook de muziek zelf. 
Hij zingt in de stijl van artiesten zoals Jaap Fischer, Boudewijn de Groot en Miel Cools en hij is sterk beïnvloed door het Franse chanson. De teksten van de liedjes die Hans schrijft gaan over uiteenlopende onderwerpen. Ze zijn soms heel serieus, maar de humor ontbreekt zeker niet.  Het gitaarspel staat in dienst van de teksten, waar alles om draait.

Ruud Aarden - Cabaretier
Ruud Aarden is na 8 jaar gestopt te zijn weer terug bij zijn eerste liefde ; cabaret .  Zijn voorstelling gaat over een open podium waar amateuristische tragikomische personages aan deelnemen . Ondanks hun amateuristisch niveau hebben zij een inzet van 300% .
En zij strijden dan ook allen voor een betere wereld ! Met deze voorstelling wil hij meedoen aan het Camarettenfestival.

Zonder Grond
Zonder Grond is een folkband uit Nijmegen. Na jarenlang de cafés en kleine poppodia in Nederland te hebben bespeeld, is afgelopen jaar achter de schermen hard gewerkt aan een nieuwe invalshoek. Piano en cajon werden vervangen voor bas en drums. Op dit moment wordt gewerkt aan een nieuwe EP. Op spotify (spoti.fi/2EwCiVp) luister je de EP ‘Impressions’ uit 2015. En mooie plaatsjes vind je op Instagram.com/zondergrondband of facebook.com/zondergrondband.’

/