1 Juni 2019
Orchestre Al Jamal
Entree: € 10,00
Plusdonateurs: € 9,00
Gelrepashouders: € 5,00

Muziek uit Syrië en Palestina
Orchestre Al Jamal speelt traditionele en moderne Arabische muziek met veel improvisatie (taksims) en soms een lichtelijk jazzy tintje. Improvisatie is één van de belangrijkste kenmerken van de Arabische muziek. De groep staat open voor cross-overs van Oost naar West en terug.

MOUAFAK AL JAMAL bespeelt de ud (Arabische luit) en zingt. Hij is een groot vertolker van klassieke Arabische muziek en verdiept zich ook in de traditionele Nederlandse volksmuziek. Hij is verrast dat de middeleeuwse Nederlandse volksmuziek veel verwantschap vertoont met de Arabische volksmuziek. Hij ziet mogelijkheden voor interessante Oost-West-crossovers.

FRANK VAN VELTHOVEN speelt tenor- en sopraansaxofoon, contrabas en is componist. Frank is een veelzijdig jazzmusicus en speelt o.a. in de band Groovediggers .

CRISPIJN OOMES speelt viool in diverse ensembles voor traditionele volksmuziek: Arabisch, Turks, Grieks, Balkan, Roemeens, Hongaars, Zweeds, Iers en Nederlands.

IRMGARD COTTAAR is docent oosterse slagwerkinstrumenten, zoals daf, riqq, framedrums.

CHRIS FRIESWIJK, hang. Dit is een nieuwe Zwitsers muziekinstrument (klank en percussie), geïnspireerd door de Caraïbische steeldrums.

www.speelman.nl/aljamal

/