29 Juni 2019
RemmiDemmi
Entree: € 8,00
Plusdonateurs: € 7,00
Gelrepashouders: € 4,00

Vincent Gal en de broers Paul en Pascal Mulder zijn drie door de wol geverfde muzikanten, elk op hun eigen gebied. Gedrieën spelen ze blues en rock ’n roll in de band RemmiDemmi. De bezetting is tamelijk uniek: slechts slagwerk, gitaar, bluesharp en zang. Zoiets hoor je niet vaak. Een dergelijk kleine bezetting biedt echter enorm veel voordelen, namelijk muzikale wendbaarheid. Een optreden van RemmiDemmi zal dus nooit twee keer hetzelfde zijn.

Toen zanger/gitarist Paul Mulder werd gevraagd een voorprogramma samen te stellen voor een optreden van de befaamde bluesband Barrelhouse, wist hij gelijk wie hij moest vragen: Pascal en Vincent. Pascal en Paul maken al meer dan 30 jaar samen muziek in verschillende bands zoals Drie Keer Niks en Sharp Dressed Men. Pascal is een begaafd bluesharpspeler, zanger en performer. Momenteel speelt Pascal ook in de band Dauerbrenner.

Slagwerker Vincent Gal was als klein menneke al vroeg in de weer met potten, pannen en deksels. Maar dus niet om te koken! Vincent speelt in verschillende stijlen, van singer-songwriter tot Latin. Om die reden is hij een welkome muzikale gast bij onder andere Caramba, Hans Keuper, Parece Picante en Bernard Brogue. Vincent en Paul werken samen tijdens optredens en CD-opnamen van Paul. Naast diverse bands treedt Paul namelijk ook op als zanger-liedschrijver met handgemaakte liedjes in het Nederlands en de Liemerse streektaal.

In de band RemmiDemmi komen de afzonderlijke kwaliteiten van Vincent, Pascal en Paul bij elkaar. De muzikale ingrediënten vormen samen een lekker potje blues, rock ’n roll en rootsmuziek. Smakelijk!

Muziekstijl: blues, rock ‘n roll

/