19 Oktober 2019
Colum Sands
Entree: € 12,50
Plusdonateurs: € 11,50
Gelrepashouders: € 6,25

Colum Sands wordt beschreven als dichter en als songwriter. Hij heeft een unieke stijl van songs afgewisseld met “storytelling”. Deze kwaliteit om liedjes met verhalen te verweven heeft hem op podia over de hele wereld gebracht: bijvoorbeeld Berlijn, Kopenhagen, Hongkong, Sydney, Jerusalem, Vancouver en Auckland. En in dat rijtje hoort natuurlijk ook de Lantaern in Zevenaar thuis.

Colum is tevens BBC radio presentator en heeft rond de honderd albums geproduceerd met jonge muzikanten en veteranen. Op zijn reizen door de hele wereld kwam hij tot de ontdekking dat zijn songs hem soms al vooruit waren gereisd. Zo worden zijn teksten vertolkt door bijvoorbeeld Ian Mc Intosh en vertaald en gezongen door Gerard van Maasakkers.

Hij vestigde zijn reputatie als songwriter als lid van de Sands Family uit het Noord Ierse County Down. Hij wisselt zijn solo carrière af met optreden mijn zijn broers Tommy en Ben en zijn zuster Anne in the Sands Family Band.
Vanavond dus “uncle Colum”, zoals zijn jonge familieleden van “Na Leannai”, die begin dit jaar in de Lantaern waren, hem noemen.

www.columsands.com

/