22 Februari 2020
Open podium
Entree: gratis

Dodargh - Transatlantische folkmuziek.
Vier enthousiaste muzikanten spelen samen onder de naam Dodargh. Hun afwisselend en gevarieerd programma wordt samengesteld uit bronnen in de Amerikaanse, Keltische en Engelse Folkmuziek. De muzikanten van Dodargh hebben hun sporen verdiend in verschillende folk bands. Nu bundelen ze hun krachten om gezamenlijk een sfeervol programma neer te zetten.

Het repertoire is afwisselend, zowel traditionele folksongs als modern en zelfgeschreven materiaal. Gevoelige ballades, singer-songwriter- en vrolijke liedjes wisselen elkaar af. Daarnaast vlotte instrumentals met een stevige dans- en folkrockritme. Dodargh speelt in de Lantaern een semi-akoestische set. 

Dodargh bestaat uit:
Imka Wieggers – zang, gitaar en ukelele
Marco Pol - bouzouki, mandoline, mondharmonica en zang
Willem Ebbers – percussie en zang
Hans Baan - accordeon, banjo en zang
www.dodargh.nlRene Turk– Boekpresentatie Het spoor bijster met muzikale begeleiding van Lieke van Rooijen
René Turk uit Zevenaar schrijft sterk autobiografisch. In zijn ogen ligt het mooiste vaak vlak voor je voeten. Je moet het alleen willen zien. Quote op zijn website: Ik vind parels, overal. Pak ze op en bekijk ze van alle kanten. Doop ze in een beetje inkt. Op 8 februari presenteerde hij zijn derde boek, de columnbundel ‘Het spoor bijster’ met cartoons van Erwin Hogeboom uit Duiven. Een vertelling over schrijverschap, dromen en het volgen van passies.Natuurlijk draagt hij voor uit zijn drie boeken. Te denken valt aan waargebeurde verhalen over zwerfvuilacties, wandeltochten, ontmoetingen met asielzoekers, ontwikkelingswerk in Malawi en met als klap op de vuurpijl Het spoor bijster zelf. Het verhaal waar hij het meest trots op is, verscheen in literair magazine Alice van Schrijven Magazine (2017). Eerder verschenen zijn gedichtenbundel Turk in de kast (2012) en zijn columnbundel De tweede Turk (2016). Muzikale omlijsting van de Oosterbeekse Lieke van Rooijen
www.reneturk.nl

 

Lieke van Rooijen
'Feeërieke muziek met mooie harmonieën, bijzondere overgangen en poëtische teksten', Lieke van Rooijen maakt muziek om voor te gaan zitten en echt naar te luisteren. Haar teksten gaan over herkenbare levensvragen, over iets dat je raakt of dierbaar is.
www.atelierpapoe.nl


Move Over – Rock-pop covers & more
De vijfkoppige band Move Over is een energieke rock-/popband uit Ermelo.
Zij spelen nummers uit de hele pophistorie, meestal met een eigen artistieke invulling en sound.

Move Over bestaat uit:
Elma: Leadzang en gitaar,
Joost: Gitaar en backing vocals,
Kevin: Toetsen en backing vocals,
Paul: Bas en
Ferdie: drums.

/