30 September 2017
Open podium
Entree: gratis

Presentatie: Jannie

V-project

Een akoestische formatie met  meerstemmige zang en een grote diversiteit aan instrumenten, grotendeels gericht op de countrymuziek.

Resi Willemsen:
Al op jonge leeftijd begon Resi  met zingen. Eerst in een kinderkoortje en daarna in een jeugd koor. Samen met  broer Hans, die inmiddels al een aardig stukje gitaar speelde, zongen ze vaak twee-stemmig liedjes en dat waren toen al vaak country nummers. De volgende stap was natuurlijk het eerste schoolbandje. Broer Hans ging toen in een dansorkest spelen en dat leek haar ook wel wat, dus van het een kwam het ander en  zo begon zij ook als zangeres in een dansorkest.
Een aantal jaren heeft zij  zelfs als beroepszangeres gewerkt en alles bij elkaar  zat ze bijna 20 jaar in het amusement. Zij deed ook af en toe een gastoptreden bij de band van broer Hans; inmiddels een country band. Zij is altijd al een liefhebber geweest van countrymuziek, dus toen  V-project werd opgericht, wilde zij daar graag deel van uitmaken.

Hans Venneman:
Hans leerde op jonge leeftijd gitaarspelen en is sinds 1977 actief in diverse amusementsbands. Het eerste jaar als bassist/zanger, maar later won zijn voorliefde voor de gitaar en is hij als gitarist/zanger verder gegaan. Hij heeft in de loop der jaren bij verschillende amusementsbands gespeeld en gezongen. Vanaf 1994 maakt hij deel uit van de Hammond Four. Hierbij kreeg hij de gelegenheid om zijn voorliefde voor de countrymuziek gestalte te geven. Dat ging zelfs zo ver dat hij de overige bandleden van de Hammond Four er toe kon overhalen naast het reguliere amusementswerk ook als countryband te gaan optreden, de welbekende Colonel Hammond's Four. Naast deze band bedacht hij het zogenaamde V-project, V staat voor Vocal, met als bezetting zang, slagwerk, bas en gitaar. Inmiddels is het concept iets gewijzigd. Er is gekozen voor een puur akoestische setting zonder slagwerk en de voorman van de eerder genoemde countryband is nu de voorman van het V-project.

Hans Bongers:
Na een muziekopleiding in klassieke richting op viool en later op een klassieke gitaar is Hans gevallen voor de lichtere muziek en de bas en sinds enkele jaren heeft hij ook zijn tweede liefde, de gitaar dus, weer ter hand genomen. Hans is één van de oprichters van de amusementsband "Hammond's Four" en voormalig bassist van de latere Colonel Hammond's Four. Hans  speelt ook bij V-project basgitaar en vult de zangpartijen aan met zijn warme bariton. 

Erwin Stolte:
Erwin speelt vanaf zijn 12e jaar gitaar en speelde al snel met schoolgenoten in een DoeMaar-achtig bandje. Met eigen teksten en muziek en zelf gemaakte arrangementen. Op latere leeftijd waren er diverse bands waarvan hij deel uitmaakte, zowel als bassist, gitarist, toetsenist. Maar altijd met een grote voorkeur voor countrymuziek. Daar kwam op zeker moment ook de traditionele bluegrass muziek bij en speelde hij in diverse traditionele formaties. Door een toevallig (bestaat dat eigenlijk wel) hernieuwd contact met Hans Venneman, vroeg deze hem om in te stappen in het V-project. Door de diversiteit van instrumenten die hij bespeelt, geen moeilijke keuze, aangezien  in het repertoire van deze formatie afwisseling van instrumenten best welkom is. En zoals Hans hem overtuigde, zijn stem matcht goed met de overige stemmen...

Redmer en Elaine

Ik ben een laatbloeier. Ver na mijn dertigste kocht ik een gitaar waar ik lang naar keek en die ik af en toe op schoot nam. Nu de 40 gepasseerd probeer ik hem te snappen en speel de liedjes van mijn helden en trek ze naar mij toe. Af en toe sluipt er een eigen liedje tussen maar dat probeer ik te beperken om het overzichtelijk te houden.    Sinds de dag dat Huub van der Lubbe zong over "een dag om in bed te  blijven met de aller schorste platen van Tom Waits" is deze liedjesmaker 1 van mijn grootste helden. Tom Waits zong "good night Irene" wat mij weer bracht bij de blues van Lead Belly. Zo dwaal ik door de liedjes. Waar ik Bruce Springsteen heb leren kennen weet ik niet meer....die was er gewoon en gaat nooit weg. Ik heb geleerd dat als je niet weet wat voor muziek je speelt je altijd kan zeggen dat je Americana speelt zodat de onbedwingbare behoefte van jouw gesprekspartner om jou in een hokje te plaatsen bevredigd wordt. Ik speel dus Americana.....denk ik. Maar als je de neiging om in hokjes te plaatsen los kan laten dan is mijn antwoord: ik speel liedjes....hoofdzakelijk liedjes. Happy to sing you sad songs.

Elaine is mijn vriendinnetje....ik probeerde tijdens het ontkiemen van ons indruk te maken met een liedje....waarna ze al heel snel een tweede stem inzette...ze was dus niet alleen leuk maar ze kon ook zingen.
Redmer en Elaine geven het hele jaar door huiskamerconcerten. Dit wordt echter de eerste keer met publiek. Sinds een jaar zoeken ze af en toe een podium op met tweestemmig folk/americana repertoire. Zij brengen liedjes die geboren zijn in het diepe zuiden van Amerika geïnspireerd door lokale artiesten zoals bv Shovels & Rope en af en toe sluipt er eigen werk tussen. Geen jarenlange podiumervaring maar elk woord recht uit het hart!

/