27 Januari 2018
Flossie Malavialle
Entree: € 10,00
Plusdonateurs: € 9,00
Gelrepashouders: € 5,00

Een optreden van de Française Flossie Malavialle biedt voor elk wat wils: folk, jazz, blues, country, chansons. Enklassiekers van onder andere Edith Piaf, Jacques Brel, Janis Joplin en The Eagles zingt zij als geen ander.

Zij speelt deze avond samen met Chris Parkinson.

Flossie Malavialle is een Franse zangeres, die in 2000 voor het eerst in contact kwam met de Britse folk scène, toen ze via een  uitwisseling in het noordoosten van Engeland werkte. Na twaalf jaar in het zuiden van Frankrijk lerares Engels op middelbare scholen te zijn geweest, besloot ze om te solliciteren als lerares Frans in Engeland. Ze had al opgetreden in Frankrijk en ze vond het heel natuurlijk om in de Darlington folkclub een lied te zingen. Ze wist niet dat dit het begin zou gaan worden van een nieuw leven in Engeland voor haar.

Flossie Malavialle houdt van verschillende muziekgenres. Haar setlist bevat vele bekende nummers zoals Allan Taylor’s “Roll on the day”, Kieran Halpin’s “Making up the miles” en Colum Sands’ “The child who asks why”. Ook de evergreens van Edith Piaf zoals “No regrets”, “La vie en rose”, of Jacques Brel’s “Amsterdam” en “Ne me quitte pas” staan op haar repertoire.

Malavialle houdt ook van nummers vol energie of, zoals ze ze het zelf noemt, vol met “vavavoum” zoals “Road’s my middle name” van Bonnie Raitt en “Bobby McGee” van Kris Kristofferson. Er is ook ruimte voor mooie ballades zoals “Georgia on my mind” en “Strangers in the night” en voor meer jazzy muziek als “Let’s fall in love”, “Misty” of “Fly me to the moon”.

Op het podium imponeert zij met haar geweldige stem en gepassioneerde performance.
En daarbij intrigeert ze het publiek met haar typisch Franse accent en haar komische babbels.

Chris Parkinson wordt beschouwd als de beste Engelse accordeonist. Hij werkt samen met onder andere Martin Carthy & Norma Waterson, Ralph McTell, Martin Simpson en Steve Philips

www.flossie-malavialle.co.uk

/