3 Februari 2018
Open podium
Entree: gratis

Presentatie: Jannie

MARTIN B. KAUFMANN
‘Music was my first love and it will be my last’.

Dat zou heel goed het adagium kunnen zijn van Martin B. Kaufmann. In een andere eeuw al actief in de muziek, voortdurend op zoek naar podia om op te treden en zijn eigen nummers ten gehore te brengen. Die podia werden toen, net als nu, gevonden in cafés, restaurants, folkclubs (Boddy, Folk Fairport, een enkele keer in de Melkweg of de wijnkelder van Ronnie Potsdammer) en nog tientallen andere gelegenheden.
Maar dan? Een moment van bezinning? Een moment van zwakte? Hij liet zich inschrijven aan de Universiteit van Amsterdam om uiteindelijk als leraar Geschiedenis in het onderwijs te belanden. Geen kwaad woord daarover, maar de muziek werd hiermee wel een geliefde die hem op afstand wenkte en dat vele jaren lang. Maar genoeg daarover, die episode is afgesloten en zijn grote liefde heeft trouw op hem gewacht. Nu, in totaal andere omstandigheden zoekt hij sinds kort opnieuw het podium op. Reacties op zijn optredens hebben hem ervan overtuigd dat hij nog steeds een gevoelige snaar weet te raken bij het publiek, niet alleen met de covers die hij vol overgave zingt en speelt, maar vooral ook met zijn eigen songs.

Muziek bleek inderdaad niet alleen zijn ‘first love’ te zijn maar ook zijn ‘final love’.
Hij trad al eerder bij ons op. Martin B. Kaufmann, zanger/gitarist/songwriter, naar eigen zeggen in zijn tweede muzikale leven aangekomen. Giganten als Bob Dylan, Leonard Cohen en... klinken door in zijn muziek. Niet vreemd dat hij deze muzikale helden ook covert, al maakt hij met zijn eigen nummers misschien nog wel de meeste indruk.

Neem een voorproefje met de link: https://www.youtube.com/watch?v=_DeOAWnl_gE
of bezoek zijn website: http://martinbkaufmann.nl

Storing!
Storing! is een veel geboekt rocktrio uit Eindhoven Rockcity! In de traditie van legendarische power-trio’s zoals The Cream, The Jimi Hendrix Experience, Sjako! en The Police, is Storing! een strakke rock(blues)band met haar roots in de 70er jaren. Robbert Pas (drums) en Michiel van Eerd (bas en zang) leggen een strakke fundering waarop gitaarvirtuoos Eric Slaats (gitaar en zang) los kan gaan in vurige solo’s! Als Storing! gas geeft speelt zij de glazen van de bar, maar in momenten van verstilling wordt ook de essentie en emotie maximaal gevonden. Deze dynamiek wordt bewust opgezocht waardoor een optreden van Storing! nooit voorspelbaar is. Hierdoor komt Storing! zowel in een grote zaal als in een bruine kroeg tot zijn recht! De diverse achtergronden en de jarenlange podiumervaring zorgen ervoor dat het rock- en blues-idioom ruim behandeld wordt. Het repertoire bestaat grotendeels uit eigen werk, aangevuld met covers waarin het Storing!-geluid duidelijk doorklinkt. Storing! Is daardoor geen coverband maar een band die vooral een ode brengt aan zijn inspiratiebronnen zoals Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Joe Bonamassa, Beatles, ZZ Top, Herman Brood, Muddy Waters etc.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de opvolger van de eerste cd Loud! die integraal op Soundcloud te beluisteren is.

Op de Facebookpagina en het YouTube-kanaal van Storing! is informatie over de band, aanstaande optredens en diverse media te vinden.

/