10 Februari 2018
Open podium
Entree: gratis

Presentatie: Jannie

Romheen Jan Eikelenboom en La Zona
Er is, sinds ze elkaar kennen, één ding dat ze aan het toeval overgelaten hebben. Dat was hun ontmoeting.
La Zona maakt muziek op gevoel, over gevoel en met gevoel. Jazzy grooves, Latijns Amerikaanse vleugjes, tinten van hardcore, freestyle, ze kunnen het allemaal met de band bestaande uit drummer Sander Roerdink, bassist Ronnie van Silfhout, gitarist Barend van der Pol en saxofonist/klarinettist Erik Laarman.

Romheen, Jan Eikelenboom, schrijft. Teksten, verhalen, boeken, poëzie en proza. Op gevoel, over gevoel en met gevoel tussen de regels. Op het timbre van zijn stem wordt je weggevoerd naar de horizon van jouw voorstellingsvermogen.
De noten worden woorden en de woorden klinken als muziek. In jouw oren welteverstaan. Want sinds hun ontmoeting is er niets meer aan het toeval overgelaten. In de afgelopen maanden hebben ze muziek en woorden zo dicht bij elkaar gebracht dat er een unieke twee eenheid ontstaan is. Met nummers uit het leven zoals ‘Misverstand’, uit de liefde zoals ‘Mijn hart’, uit de krochten van ons bewustzijn zoals ‘Splinters’ laten ze zien en vooral horen dat muziek en teksten volledig in samenspraak zijn. Kom luisteren naar de roffel van Romheen’s regels. Laat je gedachten meenemen door de muziek van La Zona, ze passen elkaar als een handschoen.
Toeval? Wij denken van niet.

https://www.facebook.com/pg/rechtdoorkanaltijdnog/about/
https://www.youtube.com/results?search_query=romheen+met+la+zona
http://lazona.nl/
https://romheen.com/


 
Rosan van der Zee
https://www.youtube.com/watch?v=ZzPgne5UAUw

Omschrijving van het stuk "Happy Depressie":
Rosan van der Zee is een 21 jarige student, social worker en singer/songwriter die in de bloei van haar leven staat. Als je haar ziet, lijkt alles te zijn zoals het hoort. In je hoofd kan je al een Facebookprofiel met vele lachende selfies aan haar linken. Een verzameling van successen en geen wolkje voor de zon. Echter, is de realiteit toch anders.
Het is tijd om voor de derde keer uit de kast te komen (ja, werkelijk) om er nu hopelijk voor altijd uit te zijn gestapt. Dit doet ze tijdens een ontluikend theaterstuk gecombineerd met haar eigen nummers. Een persoonlijk verhaal dat op luchtige wijze zijn weg naar buiten vindt. Zo bewandelt zij de weg naar het vieren van haar "Happy Depressie".

 

S.L.a.M (Societas Legitimus alpha Mortalis)

Twee vrienden, samen op de lagere school in St Niklaas maakten van af hun 17de samen muziek. “Angie “ hun eerste band werd opgericht. Uitsluitend eigen nummers werden gespeeld , beïnvloed door Bowie , T. Rex, Roxy music trokken langs de podia in Vlaanderen. Later beperkten ze hun muzikale activiteiten tot enkel studiowerk , tot een derde muzikant erbij verscheen en toen werd Prediker opgericht. Nederlandstalige grungeband die 2 singles uitbracht : Persona Non Grata en Apocalyps Picknick. Er werden clips gemaakt die op tmf werden gespeeld en vele optredens volgden in Vlaanderen en
Nederland. Toen 1 van de oorspronkelijke leden naar het buitenland verhuisde ging de band wel nog een tijdje door.
In december 2017 werd “ Apocalyps picknick “ geselecteerd om te verschijnen op “ Belgian Nuggets” een verzamelalbum van Mayway record met verborgen Belgische pareltjes uit de jaren 90 en de zero’s. ( met o.a. nummers van Deus en andere).

Iets meer dan 3 jaar geleden gingen de oorspronkelijke 2 terug aan de slag in de studio . “ Wild Child” werd opgenomen en uitgebracht met clip ( YouTube) maar het podium lonkte. De nummer drie kwam erbij ( ditmaal als drummer) en nog twee heel jonge wolven vervolledigden de band. Er werd hard gewerkt aan eigen nummers en sinds oktober 2016 werd er terug opgetreden !Heel veel optredens volgden maar bijna uitsluitend in Nederland en Duitsland. S.L.a.M was dan ook heel blij dat hun concertreeks voor dit jaar konden afsluiten in hun geboortestad St Niklaas. Bijna 600 aanwezigen gingen uit hun dak op de tonen van “Tara” wat in januari wordt uitgebracht als single samen met een nieuwe clip!

De muziekstijl van S.L.a.M ?
Rock met een twist. Gevulde arrangementen invloeden uit de glamrocktijd gecombineerd met grunge, Royal blood, Foo fighters maar ook Pink Floyd. Goth onderwerpen met bevreemdende symboliek en recht toe rechtaan rock die als en klap in je gezicht aankomt. “Tara” is een voorsmaakje , in 2018 is het de bedoeling dat elke maand een nieuwe single verschijnt.

/