7 April 2018
West of Eden
Entree: € 15,00
Plusdonateurs: € 14,00
Gelrepashouders: € 7,50

West of Eden is een zes man sterke Zweedse folk-rockband die al meer dan tien jaar het publiek in Zweden en het buitenland verrast met hun unieke geluid en briljante songwriting. Meesterlijk muzikaal vakmanschap gecombineerd met de buitengewone stem van zangeres Jenny Schaub en een diepe liefde voor de traditionele Keltische volksmuziek heeft hen een stevige reputatie opgeleverd bij critici en fans over de hele wereld.

Met acht zeer geprezen albums op hun cv krijgt de band nu lovende kritieken als: "Simply phenomenal" (Rock 'n' Reel) , "Masters of their genre" (UNT) en "The best of contemporary folk" (Irish Music Magazine)! De Band tourt door Ierland, Duitsland. Benelux en Scandinavië, heeft gespeeld op het Underneath The Stars Festival in het Verenigd Koninkrijk, speelde samen met leden van het Swedish National Orchestra een multimedia-concert en organiseert al verschillende jaren hun populaire jaarlijkse Celtic-kerstconcert.

Begin 2016 bracht West of Eden de album Look To The West uit. Een album dat als een historisch document kan worden beschouwd" (Rootsville). Een sterke verzameling originele liederen die het verhaal vertellen van de grote emigratie naar Amerika aan het einde van de 19e eeuw.

In 2017 vierde West of Eden hun eerste twee decennia met de compilatiebox “ No Time Like the Past” - een verzameling met de single Twenty Years of Traveling, evenals een nieuwe versie van het eerste zelfgeschreven nummer Where the Ivy Growing. De jubileumtournee bracht de band helemaal naar China en terug. Als je naar een concert in het Westen van Eden gaat, zul je versteld staan hoe de band zich met gemak tussen intieme akoestische verhalen, traditionele deuntjes en aanstekelijke opzwepende folkrock stort . Een echt fantastische live band!

Swedish by birth they may be, but in heart and soul they are definitely Celtic!

www.westofeden.com

 

/