19 Mei 2018
Balkanari
Entree: € 10,00
Plusdonateurs: € 5,00
Gelrepashouders: € 5,00

*** Op deze avond is de entreeprijs voor donateurs en plusdonateurs € 5,00 ***

Op zaterdag 19 mei vieren we het 40 jarig bestaan van De Lantaern met Balkanari. ’s-Middags is er het officiële gedeelte, maar ’s avonds is het feest voor al onze bezoekers. Want in mei 1978 vond het eerste concert plaats van Stichting De Lantaern, op de oude locatie bij de molen.

Eind juni 2017 heeft Balkanari laten zien dat ze een feestje kunnen bouwen. En op deze mooie meidag (ongeacht het weer) zullen ze dat nog een keertje over doen.

Op het repertoire staan nummers van o.a. Goran Bregovic en Fanfare Ciocårlia. Daarnaast worden bestaande nummers door de band 'verbalkaniseerd'. Zo gooien zij het ene moment Nirvana op de grill om daar vervolgens een pittig balkansausje over te gieten, het andere moment vindt u een balkanversie van Lady Gaga's grootste hits op uw bord.

Iedere muzikant van Balkanari heeft zijn eigen muzikale bagage. Eén ding hebben zij echter gemeen, de liefde voor feestmuziek uit de Balkan. De band is geformeerd rondom zanger en bassist Ari. Vanuit een eerdere samenwerking was zangeres/violiste Maartje al bekend met Ari's muzikale kunnen en samen vormen zij de frontline van de groep.
Drummer/percussionist Jacques levert met zijn ongenadig strakke drumpartijen de opzwepende ritmes. En voor het onvervalste Balkangeluid zorgt de messcherpe blazersectie die uit Erwin (trompet), Jaap (sopraan-, alt- en baritonsax) en Mark (tenor- en altsaxofoon) bestaat. Het geheel wordt vakkundig aan elkaar geweven door Frank op gitaar en Maike op accordeon.

De overige ingrediënten zijn plezier, energie, en dans. Een beproefd recept, want Balkanari krijgt het voor elkaar om het publiek los te laten gaan.

www.balkanari.com

/