19 Mei 2018
Balkanova Orchestra
Entree: € 10,00
Plusdonateurs: € 5,00
Gelrepashouders: € 5,00

*** Op deze avond is de entreeprijs voor donateurs en plusdonateurs € 5,00 ***

Op zaterdag 19 mei vieren we het 40 jarig bestaan van De Lantaern met Balkanova Orchestra. ’s-Middags is er het officiële gedeelte, maar ’s avonds is het feest voor al onze bezoekers. Want in mei 1978 vond het eerste concert plaats van Stichting De Lantaern, op de oude locatie bij de molen.

Balkanova Orchestra bestaat uit een groot aantal bandleden van Balkanari, deze band heeft eind juni 2017 in de Lantaern opgetreden en laten zien dat ze een feestje kunnen bouwen. De naam is gewijzigd en de samenstelling is wat anders ; maar een feestje bouwen kunnen ze nog steeds en dat zullen ze op deze mooie meidag (ongeacht het weer) laten zien.
Balkanova Orchestra speelt naast eigen nummers ook traditionele gipsymuziek en verbalkaniseert bekende popliedjes met doldwaze Balkanbeats.

Op het repertoire staan nummers van o.a. Goran Bregovic en Fanfare Ciocårlia. Daarnaast worden bestaande nummers door de band 'verbalkaniseert'. Zo gooien zij het ene moment Nirvana op de grill om daar vervolgens een pittig balkansausje over te gieten, het andere moment vindt u een balkanversie van Katy Perry grootste hit op uw bord.
De overige ingrediënten zijn plezier, energie en dans. Een beproefd recept, want Balkanova Orchestra krijgt het voor elkaar om de voetjes van de vloer te swingen.

 

Balkanova Orchestra bestaat uit:
bassist/zanger                        •    Arjan (Ari) Haakshorst
drums, percussie                    •    Joël Groen / Paul Gregoor
gitarist                                     •    Joshua Oly
accordeoniste                         •    Maike Weening
trompet                                   •     Erwin Boonk
sopraan-, alt- en baritonsax   •    Jaap Hilverda
tenor- en altsaxofoon             •    Mark Lenselink

www.balkanova.nl

/