30 Juni 2018
Bandera Latina
Entree: € 10,00
Plusdonateurs: € 9,00
Gelrepashouders: € 5,00

Bandera Latina treedt al 20 jaar op in binnen en buitenland met een spetterende en virtuoze mix van Spaanse, Italiaanse en Zuid Afrikaanse muziek. Wat de Lantaern betreft een hele goede manier om het muziekseizoen af te sluiten en in vakantiestemming te komen.

Het grensgebied van Mediterrane wereldmuziek, pop en jazz, dat is het werkterrein van Bandera Latina. Met als vertrekpunt de Rumba Flamenca stijl, bekend van o.a. the Gipsy Kings.  Onder leiding van gitaarvirtuoos Salvatore Giuseppe Sichi en met als speerpunt de indrukwekkende vocalen van diens zus Silvana, onstaat een uniek geluid. Swingend, ritmisch en een met nonchalance neergezette virtuositeit, Bandera Latina combineert al deze elementen moeiteloos.
 De Bandera sound is het beste te omschrijven als “de todo un poco”, van alles een beetje. Het repertoire bestaat uit bijv.: Zigeunerjazz, Bossa Nova, Cubaans, Rumba Flamenca en Italiaans. Het repertoire wordt natuurlijk aangevuld met eigen nummers van Bandera Latina zoals de hits 'Chica Latina' en 'La Galina'. Hiermee krijgt u met deze groep het beste van twee werelden, Spaanse ritmes, Italiaanse melodieën en passie en boven alles, professionele musici die zelfs na jaren van samenspel nog met veel plezier hun vernieuwende en mooie repertoire brengen! Bandera Latina is dé band voor iedereen die écht eens iets anders wil.

Bandera Latina bestaat uit:
Michiel van Gessel - slaggitaar
Christine Schukking  - Percussie
Hans Zijlstra – Bas
Ed Glasmacher -percussie/drums
Silvana Sichi - Piano en lead vocals.
Salvatore Sichi - (solo) gitaar en lead vocals.

www.banderalatina.nl

/