23 Juni 2018
Open podium
Entree: gratis

Presentatie: Jannie

Annette Vogel en Mario Kaspers
Annette is een Amsterdamse singer-songwriter die opvalt door haar eigenzinnige stijl. Samen met Mario Kaspers op de bas vormt zij een duo. Hun muziek is beïnvloed door de folk van Sandy Denny (Fairport Convention), de akkoordprogressies van Greedence Clearwater Revival en de funky style van David Byrne (Talking Heads). Haar stem klinkt als Suzanne Vega en Joni Mitchel.

Annette Vogel kocht als vijftienjarige tiener een gitaar, leerde zichzelf een aantal akkoorden aan en zong na drie weken het lied “House of New Orleans” onder het Rijksmuseum. Hier begon haar muzikale carrière als singer-songwriter. Na de middelbare school reisde zij door Europa als straatmuzikante en werd haar muziek sterk beïnvloed door Engels/Amerikaanse folk. In Groningen richtte zij de band Scarlet op waarvoor zij alle nummers schreef en waarbij zij zowel gitaar als tenorsaxofoon speelde. Deze band viel in het jaar 2000 uiteen toen Annette besloot een punt te zetten achter haar roerige leven als muzikante. Zij verhuisde naar Amsterdam en daar werd zij moeder van twee dochters en werkte zij als groepsleerkracht op een basisschool.

Na twaalf jaar muzikale stilte besloot Annette de muziek weer op te pakken. Zij herschreef haar liedjes om ze als singer-songwriter uit te gaan voeren. Inmiddels wordt ze begeleid door verschillende muzikanten. Sidekick Mario komt oorspronkelijk uit de hardrock maar speelt zijn partijen in de songs van Annette virtuoos. Zijn jazzy en funky gitaarspel, zang en bas vullen Annette goed aan.


Eenmalig optreden van het Trio Pagero nu als duo DrieMinÉén.
Op deze avond zullen Ge(eert Hermans) zang en Ro(ger Nusselein) zang en gitaar, samen een optreden verzorgen met allemaal schitterende Nederlandstalige nummers van Kommil Foo, Bram Vermeulen, Herman van Veen, Huub van der Lubbe en nog vele anderen.
Voor één maal treden zij op zonder Pa(ul Welsing) percussion, hij is om een goede reden verhinderd.
Dus laat u verrassen, Duo DrieMinÉén gaat u een onvergetelijke avond bezorgen met mooie, ontroerende en af en toe ook vrolijke nummers.

/