29 September 2018
Golden Bough
Entree: € 12,00
Plusdonateurs: € 11,00
Gelrepashouders: € 6,00

Golden Bough is een van de top folk groepen, die met enige regelmaat terugkeert in De Lantaern voor een optreden. Het is een Amerikaanse groep die bestaat uit: Kathy Sierra, Margie Butler en Paul Espinoza en ze zijn zeer geliefd bij het folkminnend publiek vanwege hun interpretatie van de Keltische en Ierse muziek. Ook worden ze geroemd voor de enthousiaste wijze waarop zij de zaal hierbij betrekken.

Hun repertoire kenmerkt zich door een grote variatie aan stijlen, dat wordt bereikt doordat zij als multi-instrumentalisten ogenschijnlijk moeiteloos overschakelen op een ander instrument. Met een duizelingwekkende serie van akoestische instrumenten zoals: de Keltische harp, gitaar, tin whistle, viool, altviool, octaaf mandoline, harmonica en bodhran (de Ierse handtrommel) legt dit trio van moderne minstrelen een oorstrelend programma voor. Golden Bough maakt ook dit najaar weer een tournee door Europa, zij treden onder meer ook op in Duitsland, Denemarken, Frankrijk en Zwitserland. In de afgelopen jaren zijn er 30 Cd's op de markt gebracht, die alle zeer veel eigen composities bevatten.

Hun laatste CD heet “Songs My Father Sang”.
In 2015 vierden ze hun 35 jarig jubileum .

Golden Bough presenteert op fantastische wijze de essentie en met name de vreugde van de traditionele (folk)muziek.
Golden Boughe is één van de bands, die al vanaf de beginjaren in de Lantaern optreedt en ook zij mogen dan ook zeker niet ontbreken in dit jubileumjaar.

www.goldenboughmusic.com

/