10 November 2018
Tannahill Weavers
Entree: € 15,00
Plusdonateurs: € 14,00
Gelrepashouders: € 7,50

De Tannahill Weavers ontstonden in 1976 in het Schotse stadje Paisley. Toen al pakten ze uit met een unieke combinatie van traditionele Schotse melodieën op fluit, doedelzak en fiddle met gedreven ritmes op gitaar en bouzouki, ondersteund door drie- of vierstemmige vocale harmonieën. Op 27 november 1978 speelden de Tannahill Weavers voor het eerst in De Lantaern. En nu  bijna 40 jaar later staan ze er weer!! Hoe bijzonder is dat.

De groep werd opgericht door Roy Gullane en Phil Smillie waarbij Roy opvalt als de  markante frontman van deze folkgroep. De naam van de groep is ontleend aan de weefindustrie in vroegere tijden en de Schotse dichter Robert Tannahill. Al 40  jaar lang blijven De Tannahill Weavers op dezelfde ingeslagen weg verder gaan. Zowel Roy als Phil maken nog steeds deel uit van de band.

De Tannahill Weavers zijn één van de oudste Schotse traditionele bands. Het diverse repertoire overspant meerdere eeuwen en omvat opzwepende  instrumentals, orginele ballades en zelfs slaapliedjes. Hun muziek illustreert het rijke muzkale verleden van de Keltische bevolking.

Inmiddels zijn de Tannahill’s opgenomen in de Schotse Traditional Music Hall of Fame.
Sinds  2014 maakt  de jonge innovatieve doedelzakspeler Lorne Mac Dougall deel uit van de band.
The Tannahill Weavers bestaan uit Roy Gullane (zang, gitaar), John Martin (viool, cello, viola, zang), Phil Smillie (whistles, bodhran, zang) en Lorne MacDougall (highland bagpipes, Scottish small pipes, whistles). Die laatste was overigens lead piper in de succesvolle Disney/Pixar film Brave.

www.tannahillweavers.com

/