27 Oktober 2018
The Jigantics
Entree: € 12,00
Plusdonateurs: € 11,00
Gelrepashouders: € 6,00

The Jigantics kwamen in september 2014 voor het eerst in Nederland  en is een veelzijdige en gedreven folk-roots-band waarvan de vaste kern ook optreedt  als bluesband Sons of the Delta.  Elk jaar zijn ze vervolgens teruggekeerd naar Nederland waar zich geleidelijk  een schare fans vormde  en  in 2016 waren ze voor het eerst in De Lantaern.  Nog afgelopen november deden ze elders in Nederland drie (stijf uitverkochte) concerten.

Toen ze in 2016 in de Lanataern speelden  speelden, was dit  één van de laatste optredens in de toenmalige line-up, omdat  de drukbezette Marion Fleetwood haar vizier op andere projecten wilde gaan richten. Sommigen vroegen zich af: hoe nu verder met The Jigantics, want Marion’s rol hierin was dan wel niet bepalend, maar best groot.

Het roer werd omgegooid en  in het najaar van 2017 verschenen The Jigantics met  twee nieuwe leden op het podium: een basgitarist  en een zangeres , die ook ukelele speelt.   De band brengt  een eigenzinnige mix van folk-rock-cajun-americana . Ze kunnen rocken, om vervolgens moeiteloos over te stappen naar een folkballad. Over hun invloeden schreef de band zelf: “The whole wide world of music, thrown in a blender, throw in some seasoning and add a dance beat”.

De huidige line up van The Jigantics bestaat uit de drie oudgedienden Mark Cole (zang, harmonica, accordeon, mandoline, gitaar), Rick Edwards (gitaar, banjo, zang) en Martin Fitzgibbon (drums, zang). Nieuwe gezichten in de band zijn Keith Thompson (gitaar, bas, zang) en Sarah Kelly (zang, ukelele).

www.thejigantics.com

/