22 September 2018
Open podium
Entree: gratis

Marvin Stapert - cabaretier
Zwartgallige en cynische humor met woordspelingen, in combinatie met veel idiosyncratische gedachten. Hij zal het hebben over hoe het is om met pleegkinderen op te groeien en waarom hij bang is voor het wereldberoemde programma Teen Mom.

Stijn Charpentier - zanger
Een zanger met een akoestische gitaar. Het klassie beeld van een man die op een creatieve manier een verhaal moet vertellen en dit verpakt in een liedje. Soms is het rustig, vaak energiek, maar het is vooral de waarde van het verhaal dat wordt verteld. Dat is Stijn Charpentier.  Een jongeman uit Eindhoven die niet liever doet dan muziek maken, waarin hij vertelt wat hij ziet, zoekt en vindt. Mensen die Stijn zien spelen vergelijken hem al snel met muzikanten als Boudewijn de Groot, maar het is meer dan dat.  Er zit folk in, een beetje punk, een vleugje ska en af en toe hoor  je nog dat Stijn in een vorig leven hip hop muziek heeft gemaakt.  Een ouderwetse troubadour in de Nederlandse taal.

Voor het akoestische avontuur trad Stijn op als rapper onder de naam Che. Onder deze naam maakte hij twee solo albums, werkte hij jarenlang samen met het indie-rapcollectief Macronizm en trad hij op met de band Machego. Door de jaren heen trad Stijn met deze verschillende formaties op in zaaltjes en kroegjes in het hele land, maar ook in grote popzalen als Paradiso, Melkweg, 013 en de Effenaar. Daarnaast trad Stijn op tijdens de eerste editie van het Stukafes, de Popronde, vertegenwoordigde hij de Brabantse hiphop op het Van Eigen Bodem Festival in Zwolle en in 2007 werd hij door de Live XS uitgeroepen tot Local Hero.
www.stijncharpentier.nl

Rosan van der Zee - cabaretier
Rosan van der Zee is een 22 jarige student, social worker en singer/songwriter die in de bloei van haar leven staat. Als je haar ziet, lijkt alles te zijn zoals het hoort. In je hoofd kan je al een Facebookprofiel met vele lachende selfies aan haar linken. Een verzameling van successen en geen wolkje voor de zon. Echter, is de realiteit toch anders.

Het is tijd om voor de derde keer uit de kast te komen (ja, werkelijk) om er nu hopelijk voor altijd uit te zijn gestapt. Dit doet ze tijdens een ontluikend theaterstuk gecombineerd met haar eigen nummers. Een persoonlijk verhaal dat op luchtige wijze zijn weg naar buiten vindt. Zo bewandelt zij de weg naar het vieren van haar "Happy Depressie".

/