6 Oktober 2018
Open podium
Entree: gratis

Tuesday Moon
Tuesday Moon is een Nijmeegse roots-, folk- en americanaband en bestaat uit Odin Dekkers en Maarten Steenmeijer. Zij  begeleiden hun tweestemmige zang met allerlei instrumenten, van gitaar en mandoline tot kazoo en melodica. Je komt hen tegen in cafes, eethuizen, kleine zalen, bij straatfeesten en mensen thuis. Tuesday Moon speelt covers van mooie liedjes die weinig mensen kennen (van onder meer Headwater, Allison Moorer, Richard Thompson en Miranda Lambert), van lekker langzaam tot opzwepend snel. Daarnaast spelen zij steeds meer eigen nummers. Maar wat de twee heren ook  spelen, ze doen het met enorm veel plezier en energie, en saai is een optreden van Tuesday Moon dan ook nooit! Tuesday Moon heeft al meerdere keren met veel succes opgetreden in De Lantaern.


Leo de Kruis & Jos Koning
: teksten met een knipoog, gedreven muzikanten.
Leo de Kruis is al bijna 50 jaar actief als muzikant. Heel lang deed hij dat in verschillende groepen, m.n. in de folkgroep Sistrum. Sinds 3 jaar treedt hij nu op als solist met zijn eigen Nederlandstalige liederen waarbij hij zichzelf op gitaar begeleidt.

De teksten gaan over allerlei zaken die voor het publiek vaak heel herkenbaar zijn. De onderwerpen kunnen Leo boeien, ontroeren of soms zelfs irriteren, maar zelfs in de laatste gevallen lukt het hem om de zaken vanuit een originele invalshoek te bekijken waardoor vaak de humor nooit ver weg is.
Jos Koning is een zeer getalenteerd, gedreven en veelzijdig violist. In de Nederlandse folkscene verwierf hij grote bekendheid als lid van groepen als Crackerhash, Windkracht 8 en de Eerste Hollandse Dansband. Jos wordt omschreven als de vitale nestor van de Nederlandse folk- en popviolisten. Hij is nog steeds de drijvende kracht achter een aantal muziekgroepen die 17e en 18e eeuwse muziek spelen, maar ook in klezmer, barok, jazz en zelfs rock voelt hij zich meer dan thuis.

Voor meer informatie kunt u terecht op de websites:
http://www.leodekruis.nl en http://www.joskoning.nl
http://www.vaste-gasten.nl


Jee & Vee

Liedjes die niet vergeten mogen worden.
Jee & Vee is een, inmiddels, zeer succesvol singer-songwriters duo. Zij zijn graag geziene gasten op talloze podia, wat blijkt uit de legio optredens in de afgelopen periode.  Het duo Jee&Vee bestaat uit 2 gerenommeerde muzikanten die hun sporen in de muziekwereld ruimschoots verdiend hebben. In tegenstelling tot collega singer-songwriters, die veelal eigen werk presenteren, hebben zij er voor gekozen een programma te brengen bestaande uit voornamelijk covers van roots en americana muziek van bekende en minder bekende blues, pop en singer-songwriters.
De keuze van de nummers ontstaat aan de hand van het feit dat Jee&Vee vinden dat het nummers moeten zijn die gehoord dienen te blijven worden.

Zij brengen deze liedjes op een geheel eigen en kenmerkende wijze. Daarbij worden hun optredens gelardeerd met leuke anekdotes, weetjes en verhalen omtrent de artiesten waarvan zij nummers in hun repertoire hebben opgenomen. Daarbij putten zij ook nog eens uit hun eigen, rijke geschiedenis omtrent ontmoetingen met een reeks van buitenlandse artiesten.
Je kunt tijdens hun optredens daarom nummers tegenkomen van de obscure rootsmuziek van b.v. Blaze Foley, Townes van Zandt, Rod mcKuen, Guy Clark, John Prine, Gene Clark, JW Roy, Stephen Bruton en vele anderen. Maar soms ook van een bekende artiest als  bv. de Stones, Elvis, Creedance Clearwater Revival en The Eagles.
De manier waarop zij hun muziek ten gehore brengen kun je daarom het best omschrijven als rootsmuziek met een randje.
Kortom: wanneer Uw theater eens een afwijkende muzikale aktiviteit wil programmeren, dan is het duo Jee&Vee wellicht een zeer interessante optie.

En na afloop gaan Uw bezoekers gegarandeerd tevreden naar huis.

Jee & Vee & bestaat uit:
Eugene Jonkergouw, gitaar, mondharmonica en zang. Eugene timmert al sinds de sixties aan zijn muzikale weg. Hij speelt ook in de band Moose Next met een breder en heavier repertoire. Binnen dit duo kan hij zijn muzikale ei op een andere manier kwijt.
Ad Voets, gitaar, zang en percussie. Zijn voorliefde gaat uit naar de mooiere singer-songwriter liedjes. Voor het stevigere werk speelt hij ook nog in zijn eigen band Molly Mill, een bekende progressieve rockband uit de sixties.

/