3 November 2018
Open podium
Entree: gratis

Jans Budding
Jans Budding (1983) studeerde kleinkunst aan theateropleiding Selma Susanna in Amsterdam. Enkele maanden na haar afstuderen werd ze aangenomen als het nieuwe ‘supertalent’ bij het Comedy Huis in Utrecht, waar ze sindsdien wekelijks te zien is. Jans vertelt vrolijke verhalen vol zelfspot en heeft een unieke kijk op de wereld die ze maar wat graag met u deelt!

Paul Schoolderman
"Zou je dat nou wel doen?" kreeg Schoolderman als kind te horen als hij met iets nieuws wilde beginnen. Hierdoor twijfelt hij aan alles en weet hij niks zeker. Schoolderman is een comedian met scherpe grappen waarbij vooral het onvermogen van de mens het moet ontgelden.

Paul London
Paul is begonnen met stand-up comedy in Nieuw Zeeland met als hoogtepunt een uitverkochte dubbelshow met Brent McGuinness op het New Zealand International Comedy Fest. Binnen drie maanden na zijn eerste set, stond hij al in de landelijke finale van de Raw Comedy Quest. Sinds 2015 bestormd hij de Nederlandse podia met succes! Hij is onder andere te zien geweest bij Kantine Walhalla, Rotterdam International Comedy Fest, Cloud 9 Tivoli Vredenburg, Comedy Complex, Boiler Room Eindhoven, East Side Comedy Night, Comedy Café Amsterdam en vele andere podia. Paul snapt dagelijkse dingen soms niet en weet dit te vertalen naar herkenbare, scherpe en bovenal grappige verhalen.

Zonen met vaders
De Vlaamse band Zonen met vaders (Gent) gaat vanaf november 2018 op muzikale en menselijke queeste. Nadat ze in 2017 verscheen met haar debuut ‘Open & dicht’ timmert Zonen met vaders naarstig aan een opvolger die ‘Ogen voor een andere blik’ zal gaan heten. Najaar 2018 en voorjaar 2019 gaan de acht muzikanten op zoek naar belangrijke, interessante plekken uit hun jongere jaren. Een zoektocht doorheen Vlaanderen en Nederland getiteld ‘Bodemloos’. Waar kocht sologitarist Jeroen zijn eerste gitaar? Door wie werd Niels, de trompettist, gestimuleerd om muziek te spelen? Waar haalde toetsenist Toon zijn mosterd? Hoe heette het eerste bandje van de bassist Tom? Wanneer ontvluchtte Koen, de drummer zijn dorp? Welke inspiratie haalde Maite, zang en synths, uit haar geboortestreek? Waar kuste de frontman, die andere Jeroen, voor de eerste keer? En met wie? Of is iedereen alles vergeten… Het plan: een kleurrijke roadmovie maken. Langsheen de plekken waar de muzikanten opgroeiden. Natuurlijk wil een band niet alleen op zoek naar de roots van haar leden. Muzikanten willen ook keihard in het nu aanwezig zijn. En welke plek is daarvoor beter geschikt dan het podium. Dus gaat Zonen met vaders ook concerten spelen. Als het kan samen met een local, collega-muzikant of dichter.

/