24 November 2018
Open podium
Entree: gratis

You too / jij ook
Onder het mom van ‘you too / jij ook ‘ houden wij de eerste drie kwartier van dit Open Podium vrij voor jou. Jij die misschien maar één of twee nummers kunt spelen of zingen omdat jouw repertoire niet langer is. Jij hebt jarenlang mooie gedichten geschreven en wil deze voorzichtig aan het publiek laten horen. Jij oefent al maanden samen met jouw vriend of vriendin om een bepaalde dans onder de knie te krijgen en wil die toch eigenlijk wel aan het publiek laten zien. Jij kunt nu eindelijk twee muziekstukken op de viool spelen. Laat het ons horen. Wij kunnen het zo gek niet bedenken wat er op ons podium komt te staan. Maar jij wel. Laat je zien en horen!!!

Uiteraard vinden wij het wel fijn om van te voren te weten of je komt en wat je wil gaan doen. Geef even een berichtje door via j_oudendijk@hotmail.com Spontane binnenvallers zijn ook van harte welkom.

Yara Beeks
Yara Beeks is 14 jaar en woont in Doetinchem. Haar grootste passies zijn zingen en gitaar spelen. Twee jaar geleden heeft Beeks haar eerste single en videoclip uitgebracht van ‘Halleluja’. Vorig jaar september won ze de talentenjacht van Muziekcafé De Lantaern. Dit jaar is Yara’s tweede song en videoclip ‘Only love’ uitgekomen. Dit nummer heeft zij samen met singer-songwriter Mike Toole geschreven. Ze is al drie keer samen met Mike Toole op tournee op Mallorca geweest. Ook stond in de finale van Amphion Open in het Amphion Theater in Doetinchem. Hoewel de jonge zangeres diverse genres beheerst heeft ze besloten om verder te gaan met Country muziek omdat zij zelf vindt dat dit het beste bij haar past. De droom van Yara Beeks is om ooit een keer in het Ziggo Dome op te treden of een eigen theatershow te hebben.


Monique Cornielje
Monique Cornielje brengt een luchtig levensverhaal. Noem het een monoloog over het leven, dat misschien niet altijd even makkelijk is, maar waar je zoveel van kunt leren dat het nog leuk wordt ook. Het is een authentiek verhaal met persoonlijke ervaringen als rode draad. Ze schetst hoe ze struikelend en wel door het leven ging, heerlijk tegen de stroom in, in de hoop dat het nog iets zou worden. Maar helaas, het wordt niks. De verstelster word er alleen letterlijk ziek van en dat brengt de wending: ze stopt met dat overleven en gaat echt leven! Cornielje brengt dit verhaal in een spontaan optreden met luchtige anekdotes. Het wordt dus geen zwaar verhaal, want daar is ze helemaal niet van en daar heeft ook niemand iets aan. Het leven is vaak al ingewikkeld genoeg, dus er samen ook gewoon om kunnen lachen werkt op z'n tijd het beste!

Monique Cornielje is ruim vier jaar geleden begonnen met optreden. Een heel oude wens ging in vervulling, want ze is inmiddels 62 jaar en heeft ontzettend veel lol in dit optreden.

https://youtu.be/_6v0Hr82FKE
https://youtu.be/UzEuGJKiolg


Ella Visser en Lenie Adolfsen met Jiddische liedjes
Ella Visser werd op haar 12e gegrepen door de Jiddische muziek. Later verdween dat naar de achtergrond en speelde ze klarinet in een wereldmuziek band. Drie jaar geleden ging Ella bij toeval naar een concert van Shura Lipovsky, dè zangeres van het Jiddische lied in Nederland en ver daarbuiten. Sinds 2 jaar heeft ze zangles van Shura. Visser is nu drie keer naar een Jiddisch festival in Londen geweest en heeft vorig jaar een Jiddische taalkursus gedaan in Brussel. Haar repertoire is verrijkt in Londen door docenten als Shura Lipovsky, Lorin Sklamberg, Polina Sheperd en Karsten Troyke.

Lenie Adolfsen was 7 jaar toen ze een proefcursus accordeon volgde. Het was liefde op het eerste gezicht, ze is nooit meer gestopt met spelen en heeft jaren lang les gehad. Lenie heeft in goede accordeonorkesten gespeeld en ontdekte dat samen muziek maken de leukste manier is om met dit instrument bezig te zijn. Ze is blij dat een accordeon goed matcht met veel instrumenten zoals viool, klarinet en de stem. Adolfsen heeft gespeeld in het salonorkest “Pistache” waar ze samen met de klarinet de blaassectie vormde.Ze heeft verschillende accordeon orkestjes en ouderenkoren begeleid en op dit moment leidt Lenie alleen nog een dameskoor. Het begeleiden van een zanger(es) vind ze een leuke “sport”. Je let zo op elkaar dat je kunt reageren op invallen of zelf een voorschot geven, geen enkele repetitie of optreden is daardoor hetzelfde.

Sinds December 2017 spelen Lenie en Ella samen, hebben een repertoire van ongeveer een uur en treden regelmatig op.

/