12 Januari 2019
Open podium
Entree: gratis

Cabaretier Twan Janssen
Twan Janssen groeide op in het dorpje Wamel in het Land van Maas en Waal. Vanaf 2006 houdt hij zich bezig met cabaret, als deeltijd cabaretier. In het andere deel van zijn tijd werkte hij onder andere als jurist en als leraar Nederlands. Als cabaretier won hij in 2007 de persprijs tijdens een talentenjacht in schouwburg De Agnietenhof in Tiel. Ook won hij in 2014 'Puck's talent: Cabaret" in Arnhem en de door Jochem van Gelder georganiseerde Gelderse Comedy Night in Druten. In 2013 haalde hij de laatste 9 in het concours om de Wim Sonneveldprijs tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival. En in 2015 haalde hij de finaleweek van het Leids Cabaret Festival en speelde hij in een volle Leidse Schouwburg. In februari 2018 staat hij in een uitverkocht theater De Wilde Wereld in Wageningen met een 'middagvullend programma'.

Daarna geeft hij zijn andere carrière voorrang tot hij op 12 januari 2019 in muziekcafé De Lantaern in Zevenaar zal spelen. Wat het publiek daar te zien zal krijgen is dus een verrassing. Hij heeft hier al eerder zeer succesvol opgetreden.

 

Janna Baerends is 15 jaar en komt uit Doetinchem en zit daar ook op school.  Muziek maken is iets wat zij hele dagen doe. De jonge zangeres zou het niet meer weg kunnen denken uit haar leven. Het leukste vind zij het om zichzelf te begeleiden op gitaar, piano of ukelele. Sinds een poosje schrijf Janna ook zelf nummers. Iets wat, volgens haar, heel erg leuk is om te doen. Af en toe vind zij het dus ook erg leuk om op te treden omdat dit iets is waar je ontzettend veel van leert. Zij zal een kort optreden geven van ongeveer vier nummers.

 

Trio PaGeRo bestaat uit 3 gedreven en enthousiaste muzikanten uit Duiven en Arnhem.
Tijdens hun optreden in Folk café “de Lantaern” brengen ze een keur aan liedjes uit hun programma “Mooie Liedjes” ten gehore. Dit zijn o.a. nummers van Huub van der Lubbe, Herman van Veen, Toon Hermans, Kommil Foo, e.v.a. De nummers zijn doordrenkt met passie, drama en humor, zonder dat je daarbij moet denken een de smartlap. Kortom een optreden om stil van te worden, te (glim)lachen en misschien wel een traantje wegpinken.

Het trio bestaat uit:
Paul Welsing, percussie
Geert Hermans, zang
Roger Nusselein, gitaar en zang

/