Over ons

Altijd Live Muziek

De Lantaern in Zevenaar, ten zuidoosten van Arnhem is het gezelligste Muziekcafé van de Liemers. Het is de plaats waar liefhebbers en artiesten elkaar ontmoeten. Het programma van De Lantaern loopt van september tot en met juni. Alleen in de zomermaanden juli en augustus en de periode  kerstavond tot en met oud en nieuw is het Muziekcafé gesloten.
Dit unieke café dat geheel door vrijwilligers wordt gedreven, is alleen op zaterdagavond geopend.
……. maar dan wel altijd met Live Optredens!

Concerten van hoge kwaliteit

Uit binnen- en buitenland komen artiesten naar De Lantaern. Goede, soms nog onbekende, artiesten, maar ook veel artiesten van naam blijven graag komen, vanwege de unieke sfeer in De Lantaern.

In de loop der jaren is De Lantaern uitgegroeid tot een internationaal bekend podium. Een podium waarop naast Folk ook andere stijlen uitgebreid aan bod komen. In Nederland heeft De Lantaern inmiddels de naam opgebouwd, één van de best bezochte muziekcafés te zijn.
De formule, zoals die in De Lantaern wordt gehanteerd, is door de wekelijkse frequentie uniek en zeer succesvol.

Sfeer

De zaal is niet te groot. Je zit dus altijd vlak bij het podium. Meestal lopen de artiesten in de pauzes de zaal in om met het publiek een glaasje te drinken.
De sfeer en het enthousiasme van de artiesten werken aanstekelijk. Zelfs al zou het muziek zijn die je “thuis niet zo gauw zou draaien”, valt er volop te genieten!


Open Podium avonden

Zo ongeveer om de andere week worden de betaalde live-optredens afgewisseld met gratis Open Podia.
Hier krijgen amateurs de kans op te treden voor publiek. Deze Open Podium avonden zijn heel afwisselend, heel gezellig en er zit menig pareltje bij!
Naast muziekoptredens is er ook ruimte voor andere theatervormen zoals cabaret en toneel.
Sinds de komst van Internet komen artiesten van heinde en verre voor het Open Podium naar De Lantaern toe.
De vriendelijke en ongedwongen sfeer in Muziekcafé De Lantaern nodigt daartoe uit!
Deze avonden worden georganiseerd en begeleid door Lantaern-medewerkers die weten wat het is om voor het eerst op een podium te staan. Ze staan de (vaak) debuterende muzikanten met raad en daad bij. Al vaak is De Lantaern het podium geweest waar talent werd ontdekt. Deze afwisselende avonden worden ook door het publiek goed bezocht en gewaardeerd.


Fotograferen en filmen

Tijdens de concertavonden en de open podiumavonden worden er door medewerkers van De Lantaern foto's en filmpjes gemaakt. Deze opnames kunnen wij gebruiken voor onze reclame-uitingen.

Wilt u zelf een opname maken van een optreden met (semi) professionele camera’s , dan dient u rekening te houden met het volgende:

a. toestemming van de artiesten zelf (in verband met het portretrecht) én
b. met toestemming van een bestuurslid van ‘de Lantaern’.

Bij het plaatsen van filmpjes en of foto’s op het internet zouden wij het op prijs stellen dat u er bij vermeld dat de opname gemaakt is bij Muziekcafé De Lantaern.

Wat geschiedenis

Het nationaal en internationaal bekende Folkcafé in Zevenaar. Al sinds 1978 beheert Stichting De Lantaern een muziekcafé. Oorspronkelijk begon de Stichting in een oud kippenhok aan de voet van de windmolen aan de Babberichseweg te Oud-Zevenaar.

de “oude” Lantaern locatie

In 2009 is Muziekcafé de Lantaern verhuisd naar een nieuwe locatie in het centrum van Zevenaar.

luchtfoto van de huidige locatie

Doelstelling

Doel van de stichting is het promoten van volksmuziek in het algemeen. Doordat Stichting De Lantaern geheel wordt gerund door een 30-tal enthousiaste vrijwilligers en vrijwilligsters, kan De Lantaern goede muziek brengen voor een zeer betaalbare prijs. Financieel wordt de stichting bovendien ondersteund door de Gemeente Zevenaar middels een jaarlijkse subsidie en door de bijdragen van onze donateurs. Een degelijke, formeel vastgelegde, organisatie- en overlegstructuur staan garant voor de continuïteit van Muziekcafé De Lantaern.

Het bestuur en alle medewerksters en medewerkers nodigen iedereen die De Lantaern nog niet kent van harte uit in ons gezellige café, om eens een concert- of open podium- avond bij te wonen.

Als je van muziek houdt, houd je van De Lantaern!!

terug
/