Open Podium

Kees en Rosa 

Kees en Rosa zijn een akoestisch duo dat zowel gloednieuwe originals speelt als oude klassiekers in een nieuw jasje. Met hun warme samenzang en instrumentale klanken hopen zij het publiek te vangen in een speelse, mystieke sfeer. Kees heeft kort gestudeerd aan het conservatorium van Auckland (Nieuw-Zeeland) en Rosa studeert zang aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Kees verzorgt de gitaarklanken met assistentie van zijn mondharmonica en Rosa vult deze aan met haar harp. Naast recente liedjes spelen ze ook liedjes van Elvis, The Beatles, The Eagles en zelfs Katy Perry. Van alles komt voorbij tijdens dit avontuur langs de geschiedenis en toekomst van de popmuziek. Kortom, het belooft een show te worden die je absoluut niet mag missen. Kom genieten van het energiek muzikaal optreden van Kees & Rosa! 

 

Eddie Solomon

De Nederlandstalige violist en songwriter Eddie Solomon (1982) komt uit een muzikaal en artistiek nest. Hij begon met vioolspelen op 7-jarige leeftijd en werd daarin voornamelijk klassiek geschoold. Op zijn zestiende kreeg hij een aanstelling bij een symfonieorkest, maar hij wilde meer vrijheid. Zo leerde hij bijvoorbeeld blues, rock, jazz, avant-gardistische en improvisatiemuziek kennen. In die periode ontwikkelde hij zich ook als liedjesschrijver.  

Hij leidde jamsessies in de beroemde bluesbar Maloe Melo in Amsterdam en was frontman van de Apeldoornse rockband Skipway. Hij begon in 2012 zelf een collectief ‘de Amsterdamse Improvisatie Muzikanten’ met muzikanten van onder andere het Conservatorium van Amsterdam. In die tijd was hij ook violist en zanger van de experimentele progressieve rockband, Baby Noises, uit Amsterdam.  

In 2018 vestigde Solomon zich in Apeldoorn en begon een soloproject. Met verschillende shows in de Gigant, Gasthuiskerk en Theater Orpheus en verschillende radio-optredens bouwt hij gestaag verder aan zijn stijl en presentatie. Begin 2024 is hij een samenwerking gestart met bassist en producer Viktor Beekman (Hookmeister) en werkt hij aan arrangementen van zijn songs voor een vierkoppige band. Naar verwachting zullen de eerste bandoptredens later dit najaar plaatsvinden. 

Eddie Solomon zingt Engelstalig en Nederlandstalig en is beïnvloed door de muziek van o.a. Jeff Buckley, Nick Cave en The Doors. 

De mensen die luisteren naar Eddie Solomon worden vaak gegrepen door het verrassende vioolspel. Intens, dynamisch en boeiend door een gevarieerde structuur en melodieuze opbouw. En met zijn loopstation maakt Eddie Solomon er een gehele one-man show van.  

Op dit moment werkt hij aan een vijfde single “Not Before I’ve Seen Your Face” en staat er een album gepland in oktober 2024 van Engelstalige liedjes. Daarna wil Eddie Solomon zich meer richten op zijn Nederlandstalige werk. 

Website Eddie Solomon

Facebookpagina Eddie Solomon

Instagrampagina Eddie Solomon

YouTube Eddie Solomon

Sustain  

De leden van de Arnhemse coverband Sustain spelen nu 1,5 jaar samen. Zij hebben het ontzettend leuk samen, muziek maken doen zij met veel plezier. Ze spelen rock, funk en blues. Denk dan aan nummers van Queen, Chic, John Mayer, Prince en anderen. Ze hebben in juni ook op ons Open Podium gespeeld, waarbij we heerlijk hebben gedanst.  

De optredens op onze Open Podium avonden zijn altijd onder voorbehoud. Hou daarom deze website, Facebook of onze nieuwsbrief in de gaten voor de laatste informatie. 

Wil je ook een keer in onze schijnwerpers staan? Kijk dan op onze Open Podium pagina voor meer informatie.  

De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. 

Datum

14 september 2024

Tijd

20:30 - 23:30

Kosten

Gratis

Reacties zijn gesloten.