Open Podium

Willem Jacobs en Adriaan Dorresteijn

Willem Jacobs komt uit Woerden, waar hij zijn muzikale sporen ruim heeft verdiend. Adriaan Dorresteijn is ook geen onbekende in die regio en woont in Utrecht. Adriaan heeft eind jaren ’80 deel uitgemaakt van de Willem Jacobs Band. De twee gaan muzikaal dus al decennia terug. Ieder is daarna zijn eigen muzikale weg gegaan, maar nu treden ze sinds enkele jaren ook weer regelmatig samen op.

Adriaan schrijft Nederlandstalige songs over wat er toe doet in een mensenleven. ‘Veel zeggen met weinig woorden’ is zijn motto. Willem is een dichter en ervaren muzikant. Hij schrijft Nederlandstalige songs recht uit het hart. Samen brengen zij een programma dat bol staat van levenslust, ervaring, liefde en heimwee.

Willem heeft al eerder succesvol op ons Open Podium gestaan.  We kunnen niet wachten op de prachtige luisterliedjes en de verhalen die hij samen met Adriaan zal brengen.

Ruth Bootsma

Toen Ruth op 13-jarige leeftijd het nummer Mother Earth van Within Temptation hoorde, was ze meteen enthousiast. Maar het duurde nog 13 jaar voordat ze professioneel met muziek aan de slag ging. Ze ontdekte hoe muziek je naar een andere wereld kan brengen en dat is precies wat ze met haar eigen muziek wil bereiken.

Veel van Ruths nummers gaan over mentale gezondheid en zijn geïnspireerd door haar eigen leven of verhalen van anderen. Ze gelooft in de kracht van “what doesn’t kill you, makes you stronger.” Ze houdt niet vast aan één muziekstijl. Ze luistert graag naar verschillende soorten muziek, afhankelijk van haar stemming. Haar inspiratie haalt ze niet alleen uit andere muziekstijlen, maar ook uit de natuur.

Haar favoriete muziekstijl is symfonische metal. De combinatie met stevige beats, klassieke elementen en krachtige zang.

Ruth speelt een gevarieerde set van Nederlandstalige luisterliedjes tot symphonische metal. Ze neemt je mee op een reis door haar muzikale wereld.

Quote: “Ruth is een goede zangeres met veel expressie en emotie. Ze straalt enorm veel power en plezier uit op het podium!”

Facebookpagina Ruth Bootsma

Instagrampagina Ruth Bootsma

Get On

Een Doetinchemse band bestaande uit vier ouwe rockers die hun sporen in de muziek in hun jonge jaren allang hebben verdiend. De bassist Geurt en de drummer Hans komen samen uit een andere band en vandaaruit is Get On ontstaan. Als 3-mans band met Geert erbij als sologitarist en naderhand kwam Raymond als slaggitarist. Ze timmeren nu al een aantal jaren aan de weg en spelen met veel enthousiasme. Het repertoire bestaat uit covers uit de jaren ‘50, ‘60, ‘70, en ‘80 van de vorige eeuw.

Denk hierbij aan Chuck Berry, Elvis Presley, The Kinks, The Beatles, The Rolling Stones, The Who, CCR, The Troggs, e.a. Get On bestaat uit:

  • Hans de Rond: drums
  • Geurt Gort: basgitaar en zang
  • Raymond Heerenveen: gitaar en zang
  • Geert de Graf: gitaar en zang

Get On! Er mag gedanst worden…!

De optredens op onze Open Podium avonden zijn altijd onder voorbehoud. Hou daarom deze website, Facebook of onze nieuwsbrief in de gaten voor de laatste informatie. 

Wil je ook een keer in onze schijnwerpers staan? Kijk dan op onze Open Podium pagina voor meer informatie.  

De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. 

Datum

28 september 2024
Verlopen!

Tijd

20:30 - 23:30

Kosten

Gratis

Reacties zijn gesloten.